İngress İnceleme – İngress nedir, ingress nasıl oynanır, ingress üyeliği ve dahası

Merhaba arkadaşlar

Bu konuda benim de epey süredir oynadığım Google’ın eseri olan İngress‘ten bahsedeceğim.

İngress tanıtım videosu.

Öncelikle İngress nedir onu kısaca açıklıyayım.

İngress mobil bir oyun ama öyle oyunumu açarım yatarım rahat rahat oynarım tarzı bir mobil oyun değil, tabiri caizse sizi telefon elinizde dağ bayır gezdirecek sürekleyici bir oyun. Oyun da iki taraf bulunmakta tarafların biri Direnişçiler diğeri ise Aydınlar oyunun kurgusu şu şekilde;

CERN’deki bilimadamlarının Egzotik Madde (Exotic Matter, yani XM) adlı bir parçacık keşfettiğini, bu maddenin dünyaya bazı kapılar (portallar) aracılığıyla dağıldığını ve insanların zihinlerini kontrol etmekte kullanılabileceğine inanıldığını öğreniyoruz ve bu alternatif dünyanın içinde, diğer her oyuncu gibi, bir ajan oluyoruz.
Yeryüzünde üretilmiş, keşfedilmiş her güçlü silah gibi XM için de bir savaş var ve karşımıza bu uğurda savaşan iki oluşum çıkıyor: Aydınlar ve Direnişçiler. Aydınlar, XM’in dünyaya dağılmasını ve insanlar üstünde kullanılmasını savunan reformist bir örgütlenmeyken; Direnişçiler, XM’in insanlığın temel değerlerini yok edeceğine inanan ve Aydınlar’a engel olmaya çalışan muhafazakar bir örgütlenme.

Oyun uzun bir süredir kapalı beta yayındaydı ama yakın zaman önce beta sürüme geçti, üyelik için ya ingress oynayan biri size davetiye yollayacak yada İngress Resmi Sitesi‘nden davetiye talep edeceksiniz.

Portal Nedir?

Oyunun yapımcıları tarafından dünyanın bir çok yerine yerleştirilen “Portallar” sadece oyunun kullanıcıları tarafından görülebilir. Yeşil “Enlightened “, Mavi “Resistance” veya Gri ” kontrol edilmemiş” olarak renklendirilirler. Genellikle halka açık heykeller, tren istasyonları, parklar ve önemli binalar gibi önemli noktalara ile ilişkilidirler. Portallar çoğunlukla büyük kentlerin merkezi bölgelerinde, nüfusun yüksek olduğu bölgelerde bulunurlar.
Her portal sekiz Rezonator veya dört Mod ile donatılmış olabilir. Sahipsiz portallarda Rezonator ya da mod yoktur. Bir portala sahip olmak isteyen taraf o portala Rezonator eklemek zorundadır.
Oyuncular yeni portalların oluşturulması için isteklerini iletebilirler.

ingress1

GÖRÜNTÜ 1 – HARİTA EKRANI

-Üst sol bölümde yazan sayı oyun içindeki Level’inizdir. Etrafındaki daire komple mavi olduğunda (Aydınlar da o bölüm yeşildir) bir üst levele geçersiniz. Şuan da oyundaki en yüksek level 8 dir.

-Redm00n yazısının üstündeki mavi alan sizin XM’inizdir eğer XM’iniz biterse portal hackleyemez, saldıramaz ve portal alamassınız. XM bir nevi sizin gücünüzdür. XM oyun içinde herhangi bir yerde bulunabilir ama yoğun olarak şehir merkezleri ve kalabalık olan avm tarzı yerlerde bol bulunur.

-Üst sağdaki OPS yazan yere tıklarsak alt resimdeki alanlara ulaşırız. Buradan itemlere, görevlere, oyun ayarlarına vb. şeylere ulaşabiliriz.

-En alt alan bilgi ve chat ekranıdır “COMM” kısmına tıklandığında oyun içindekilerle konuşabilir, başkalarının aldığı portalları ve kurulan linkeri görebilirsiniz.

ingress4

GÖRÜNTÜ 2 – ITEMS (Oyundaki eşyalarınızın bulunduğu ekran)

ITEMS ekranından oyun içindeki eşyalarınıza ulaşabilirsiniz.

İngress İtemleri

-Resonator : Resonatorler portalları korur bir portal da en fazla 8 adet resonator bulunur. Rezonatorlerin L1 (en az) ve L8 (en çok) değişen seviyeleri vardır. Bir oyuncu sadece kendi seviyesindeki rezonatorleri koyabilir. Bir portalın seviyesi, ekipmanların hacklenerek elde edilebilme, saldırılara karşı direnebilme ve diğer portallar ile bağlantı kurabilme uzaklığını kontrol eder.

Rezonatorler ilk dağıtıldığında şarj seviyeleri tamamen doludur.Şarj seviyesi zamanla kendiliğinden bozulabilir; sıfıra ulaştığında, Rezonator yokolur. Oyuncular Rezonatorleri şarj edebilirler.

-Xmp Burster : Xmp burster ile rakiplerin portallarına saldırılır ve resonatorleri yok edilir. Oyuncu sadece kendi seviyesindeki xmp bursterlar ile saldırı yapabilir.

-Portal Key : Portal key ile portallar arasında link kurabilir, portalın yanına gitmeden portal keyi olan portalı Recharge edebilir ve uzaktan portalın ne durumda olduğunu görebilirsiniz. (Portallar arasında link kurmak için iki portalında 8 resonatorü olmalı, iki portal arasında control field olmamalı ve portalların aynı taraftan olması gerekmektedir. )

-Force AMP : Eklendiği portala extra güç verir yani daha fazla xm maddesi çeker. Bu sayede saldıran tarafdaki de portali daha zor hackler.

-Turret : Eklendiği portala saldırı yapıldığında daha az zarar verilmesini sağlıyor.

-Link AMP :  Eklendiği portalın link mesafesini uzatır.

-Head Sink : Her hack işleminden sonra portalı tekrar hacklemek için geçmesi gereken 5 dakikalık süreyi kısaltır.

Sorunlarınız için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

“İngress İnceleme – İngress nedir, ingress nasıl oynanır, ingress üyeliği ve dahası” üzerine 3 yorum

Yorum yapın